مورینگا سرشار از اسید کلروژنیک

moringa oleifera leaf powder 2330359

مورینگا اولیفرا سرشار از اسید کلروژنیک

اسید کلروژنیک یکی دیگر از ترکیبات فوق العاده موثر موجود در مورینگا اولیفرا است. این آمینو اسید دارای خواص آنتی اکسیدان بسیار بالایی است و می تواند سطح گلوکز خون را بسیار پایین بیاورد. این آمینو اسید در دانه های قهوه نیز موجود است و خواص ضد دیابتی و ضد التهابی آن برای جامعه علمی تایید شده است.

اسید کلروژنیک موجود در مورینگا اولیفرا و درمان دیابت

اسید کلروژنیک یک ترکیب آنتی اکسیدانی طبیعی است که در بسیاری از گیاهان از جمله دانه های قهوه، میوه ها و سبزیجات یافت می شود. مطالعات نشان می دهد که اسید کلروژنیک اثرات مفیدی بر دیابت دارد.

در اینجا چند مکانیزم اثر را بر می شمریم که اسید کلروژنیک از طریق آنها به بهبود دیابت کمک می کند:

۱- تنظیم سطح قند خون: یکی از مزایای بالقوه اسید کلروژنیک برای سلامتی توانایی آن در کمک به تنظیم سطح قند خون است. هنگامی که کربوهیدرات می خورید، بدن شما آن را به گلوکز تجزیه می کند و سپس گلوکز از طریق دیواره های روده کوچک به جریان خون جذب می شود. با این حال، اسید کلروژنیک می تواند با کند کردن فعالیت آنزیمی به نام آلفا گلوکوزیداز، که مسئول تجزیه کربوهیدرات ها به گلوکز است، این فرآیند را مهار کند. در نتیجه، گلوکز کمتری به جریان خون جذب می شود که می تواند به جلوگیری از افزایش سطح قند خون کمک کند.

۲- افزایش حساسیت به انسولین: مقاومت به انسولین زمانی اتفاق می‌افتد که بدن کمتر به انسولین پاسخ می‌دهد، به این معنی که انسولین بیشتری برای انتقال گلوکز به سلول‌های شما نیاز است.  این می تواند منجر به افزایش سطح قند خون و در نهایت دیابت نوع ۲ در صورت عدم درمان شود. تحقیقات نشان می دهد که اسید کلروژنیک می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و به بدن اجازه می دهد تا از انسولین به طور موثرتری استفاده کند و سطح قند خون طبیعی را حفظ کند.

۳- محافظت از سلول‌های بتای پانکراس: همانطور که می دانید، انسولین هورمونی است که برای تنظیم سطح قند خون ضروری است. هنگامی که سلول های بتا در لوزالمعده آسیب می بینند یا از بین می روند، تولید انسولین می تواند مختل شود و منجر به افزایش سطح قند خون و دیابت شود.

مطالعات نشان داده اند که اسید کلروژنیک می تواند به محافظت از سلول های بتا در برابر آسیب و تخریب کمک کند. در یک مطالعه منتشر شده در مجله “Phytotherapy Research”، محققان دریافتند که اسید کلروژنیک به جلوگیری از مرگ سلول های بتا در پانکراس موش های دیابتی کمک می کند.

مطالعه دیگری که در مجله “تغذیه و متابولیسم” منتشر شده نشان داد که اسید کلروژنیک باعث افزایش ترشح انسولین و بهبود متابولیسم گلوکز در موش های دیابتی می شود.

۴- کاهش التهاب: اسید کلروژنیک دارای خواص ضد التهابی است که به کاهش التهاب در بدن کمک می کند، که می تواند عاملی در ایجاد دیابت باشد. التهاب پاسخ طبیعی بدن به آسیب، عفونت یا تحریک سلول ها است. با این حال، التهاب مزمن می تواند به ایجاد تعدادی از بیماری های مزمن، از جمله دیابت منجر شود.  مطالعات نشان داده اند که اسید کلروژنیک می تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند. به عنوان مثال، یک مطالعه منتشر شده در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی نشان داد که اسید کلروژنیک می تواند التهاب را در موش های مبتلا به آرتریت کاهش دهد. مطالعه دیگری که در مجله غذای دارویی منتشر شد نشان داد که اسید کلروژنیک قادر به کاهش التهاب در سلول های خونی انسان است.

۵- بهبود متابولیسم لیپید: متابولیسم لیپید فرآیندی است که در آن بدن چربی ها (لیپیدها) را برای تولید انرژی تجزیه و پردازش می کند.  سطوح غیر طبیعی لیپید می تواند یک مشکل مهم برای افراد مبتلا به دیابت باشد، زیرا می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سایر عوارض را افزایش دهد.

 چندین مطالعه نشان داده‌اند که اسید کلروژنیک می‌تواند با کاهش جذب چربی‌های رژیم غذایی و افزایش تجزیه چربی‌های ذخیره‌شده در بدن، متابولیسم لیپید را بهبود بخشد. به عنوان مثال، در یک مطالعه، محققان دریافتند که مکمل اسید کلروژنیک منجر به کاهش قابل توجه کلسترول تام، کلسترول LDL و سطح تری گلیسیرید در موش های دیابتی می شود.

سایر فواید اسید کلروژنیک برای بدن انسان چیست؟

علاوه بر فواید بالقوه آن برای دیابت، اسید کلروژنیک  فواید دیگری نیز برای بدن انسان دارد. در اینجا به چندنمونه اشاره می کنیم:

فعالیت آنتی اکسیدانی: اسید کلروژنیک یک آنتی اکسیدان قوی است، به این معنی که به خنثی کردن رادیکال های آزاد مضر در بدن کمک می کند که می توانند باعث آسیب سلولی و ایجاد بیماری شوند.

کاهش وزن: برخی مطالعات نشان می دهد که اسید کلروژنیک می تواند با کاهش جذب کربوهیدرات ها و افزایش متابولیسم چربی به کاهش وزن کمک کند.

سلامت قلب: این آنتی اکسیدان می تواند با کاهش فشار خون، بهبود پروفایل چربی و کاهش التهاب برای سلامت قلب مفید باشد.

عملکرد مغز: این اسید می تواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد و از بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون محافظت کند.

سلامت کبد: این ترکیب معجزه آسا، می تواند از کبد در برابر آسیب سموم محافظت کند و عملکرد کبد را بهبود بخشد.

آیا اسید کلروژنیک برگ مورینگا اولیفیرا با سایر اسیدهای کلروژنیک در گیاهان دیگر تفاوت دارد؟

اسید کلروژنیک موجود در برگ های مورینگا اولیفرا از نظر ساختاری مشابه اسید کلروژنیک موجود در سایر گیاهان است، اما ممکن است در غلظت و فراهمی زیستی اسید کلروژنیک در مورینگا اولیفرا نسبت به سایر گیاهان تفاوت هایی وجود داشته باشد.

مطالعات نشان داده‌اند که برگ‌های مورینگا اولیفرا نسبت به بسیاری از گیاهان رایج دیگر مانند قهوه، زغال اخته و کنگر فرنگی حاوی سطوح بالاتری از اسید کلروژنیک هستند. علاوه بر این، برخی مطالعات نشان داده اند که اسید کلروژنیک موجود در برگ های مورینگا اولیفرا می تواند فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به اسید کلروژنیک موجود در قهوه داشته باشد.

با این حال، تفاوت های خاص بین اسید کلروژنیک در مورینگا اولیفرا و سایر گیاهان می تواند به عواملی مانند شرایط رشد، روش های پردازش و سایر متغیرها بستگی داشته باشد. تحقیقات بیشتری برای درک کامل تفاوت‌های بالقوه بین اسید کلروژنیک در مورینگا اولیفرا و سایر گیاهان مورد نیاز است.

به طور کلی، گنجاندن غذاهایی که حاوی اسید کلروژنیک در رژیم غذایی شما هستند، مانند پودر مورینگا، می تواند یک استراتژی مفید برای مدیریت سطح قند خون، به ویژه برای کسانی که بیماری هایی مانند دیابت دارند، باشد.

پشتیبان وب سایت
ارسال دیدگاه